Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Corydon: Det skal kunne betale sig at arbejde

Omkring 14.250 danskere ville få flere penge mellem hænderne, hvis de forlod arbejdsmarkedet og i stedet blev forsørget af det offentlige. Det er 14.250 for mange, lyder det fra finansministeren.

ARKIVFOTO 2012 af finansminister Bjarne Corydon.
ARKIVFOTO 2012 af finansminister Bjarne Corydon.

Det skal altid kunne betale sig at arbejde.

Det er budskabet fra finansminister Bjarne Corydon (S).

Tal fra Finansministeriet viser ellers, at omkring 14.250 danskere ville få en økonomisk gevinst ud af at forlade arbejdsmarkedet og i stedet blive forsørget af det offentlige, men det er »14.250 for mange«, lyder det fra Bjarne Corydon.

- Det er en grundlæggende værdi i Danmark, at der skal være en økonomisk værdi ved at arbejde, selv om vi jo også har et velfærdssamfund, hvor der også skal være et effektivt socialt sikkerhedsnet, der gør, at man får hjælp, hvis man ikke kan arbejde, siger han.

Bjarne Corydon peger på, at den skatteaftale, som regeringen i år indgik med Venstre og de Konservative, og som vil blive indfaset fra næste år, vil øge incitamentet til at arbejde markant, og at man derfor med skattereformen tager »et stort skridt i den rigtige retning«.

- Selve skattereformen er jo markant rettet mod det forhold, at det skal kunne betale sig at arbejde for alle danskere, også de danskere, der ikke tjener en meget høj løn. Derfor er den tunge vægt i skattereformen også lagt på beskæftigelsesfradraget, ligesom der er et fokus på enlige forsørgere, der ofte oplever det her problem, siger Bjarne Corydon.

Tallet fra Finansministeriet har fået både Liberal Alliance, Venstre og Dansk Folkeparti til at efterlyse en reform af kontanthjælpssystemet, men Bjarne Corydon vil ikke på forhånd love, at en kontanthjælpsreform vil løse problemet.

- Det er ikke til at komme med klare garantier for, hvad fremtidige reformer vil gøre. Men jeg synes, at vi gennem året har vist, at vi har skarpt fokus på, at det for alle samfundsgrupper skal kunne betale sig at arbejde, siger Bjarne Corydon.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.