Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Corydon: Det er under lavmålet - selv for Venstre

Kritikken af regeringen for ufinansierede forslag falder tilbage på Venstre selv, mener finansminister Bjarne Corydon, som peger på, at partiet efterlod et stort hul i statskassen.

Finansminister Bjarne Corydon.
Finansminister Bjarne Corydon.

Det klinger hult, når Venstre kritiserer regeringen for at være et »inkassokontor fyldt med ubetalte regninger«. Det siger finansminister Bjarne Corydon (S), der kalder kritikken fra oppositionspartiet for »under lavmålet«.

»Det er under lavmålet, selv for Venstre. Vi har netop styr på det med regningerne modsat det, vi overtog fra Venstre og Lars Løkke Rasmussen (V),« siger Bjarne Corydon til Berlingske Nyhedsbureau.

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen anklager i tirsdagens Berlingske regeringen for at skubbe en regning på fem milliarder kroner foran sig til efter næste valg. Men Bjarne Corydon afviser kritikken og mener, at Venstre bør feje for egen dør.

Han peger på, at Løkke selv forlod Statsministeriet med en ubetalt regning på to milliarder kroner. Desuden er Venstre selv med i nogle af de aftaler, hvor Venstre beskylder regeringen for at skubbe regningen frem til efter næste valg.

Det gælder blandt andet et udestående for finansiering af erhvervsskolereformen og aftalte besparelser på beredskabet.

»Vi har en økonomisk politik, hvor vi allerede nu i 2015 har fundet 20 milliarder kroner ekstra både til uforudsete udgifter og det, vi prioriterer højt hele vejen frem til 2020. Derfor kan vi håndtere den her type regninger. Det kan Venstre ikke med deres nulvækst, og derfor er det dem, der skylder svar på, hvor man vil finde pengene, når man har ønsker til offentlige udgifter,« siger Bjarne Corydon.

Venstre frygter blandt andet, at regeringens stort anlagte Togfond DK vil efterlade en ny milliardregning. Den faldende oliepris har skabt tvivl om finansieringen af planen, der skal opgradere togdriften i Danmark, men finansministeren er ikke bekymret.

»Olieprisen vil svinge, og man skal lade være med at bruge for mange penge, når prisen er høj, og undlade at gå i panik, når den er lav. Det er præcis sådan, man arbejder med den type indtægter i alle situationer under alle regeringer,« siger Bjarne Corydon, der mener, at Venstres kritik rammer partiet selv.

»Det er jo et boomerang-angreb det her, for Venstre skylder en masse svar på, hvordan man med nulvækst vil finde finansiering til de ting, Venstre vil have mere af, eksempelvis terrorbekæmpelse,« siger Bjarne Corydon med henvisning til uenigheden med Venstre om finansiering af en række antiterror-tiltag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.