Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Corydon afviser kursændring på trods af baglandskritik

Finansministeren forstår den bekymring store dele af det socialdemokratiske bagland har i forhold til de danskere, der risikerer at miste deres dagpenge, men det får ikke regeringen til at ændre kurs.

Regeringen gør for lidt for de tusindvis af danskere, der står til at falde ud af dagpengesystemet.

Sådan lyder det fra en række lokalpolitikere i Socialdemokratiet og SF, der kræver mere hjælp fra regeringen til de tusindvis af ledige danskere, der risikerer at miste deres indkomst.

Men kritikken preller af på finansminister Bjarne Corydon (S).

- Jeg tror, de svar, der er givet, afspejler, at vi i Socialdemokratiet er dybt optaget af den her problemstilling. Vi stemte jo ikke for den toårige dagpengeperiode, da den i sin tid blev indført, siger han om den rundspørge, Berlingske har fået foretaget i det røde bagland.

Spørgsmål: Gør det ikke indtryk, når kritikken kommer fra egne rækker?

- Jo, men det gør jo ikke mere indtryk, end realiteterne allerede har gjort i forvejen. Det, du ser afspejlet i svarene, er en masse partifæller, der præcis lige som en selv og ens kollegaer på Christiansborg i Socialdemokratiet er dybt optaget af situationen, siger Bjarne Corydon.

Han afviser, at kritikken får regeringen til at ændre kurs.

- Det ændrer ikke på den måde, vi har valgt at gribe det an på. Den måde er for så vidt meget enkelt: Vi har i Danmark en toårig dagpengeperiode. Det ligger fast, det laves der ikke om på. I den situation skal vi gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe folk i job - ikke i yderligere passiv forsørgelse, siger Bjarne Corydon, der peger på, at regeringen med blandt andet akut-pakkerne har taget initiativer for samlet set mere end en milliard kroner.

Da regeringen i oktober lancerede akutjobpakken kaldte Bjarne Corydon regeringens samlede tiltag en »fuld og hel« løsning på dagpengeproblemet. Efterfølgende har regeringen måttet opjustere antallet af danskere, man skønner, risikerer at falde ud af dagpengesystemet.

Men Bjarne Corydon mener ikke, han var for hurtigt ude.

- Nej, det synes jeg ikke, jeg var, for det, der lå meget klart i det - og det står stadig ved magt - er, at der ikke er adgang og anledning til at ændre dagpengereglerne i Danmark og give folk yderligere adgang til passiv forsørgelse. Det er der ikke økonomisk og parlamentarisk mulighed for. Det, der er mulighed for, er at gøre noget jobrettet, og der må man sige, at de initiativer, der er blevet etableret fra regeringens side, er meget omfattende, siger han.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har efterfølgende på sit pressemøde annonceret, at regeringen inden for få uger vil komme med en pakke, der skal styrke konkurrenceevnen og få private virksomheder til at ansætte flere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.