Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Claus Hjort: Når USA og Nordkorea har dialog er der håb

Ifølge den danske forsvarsminister fører USA og Nordkorea diplomatisk "udmattelseskrig".

Fredag har den amerikanske forsvarsminister, Jim Mattis, forsikret, at den diplomatiske linje imellem USA og Nordkorea fortsat er åben. Mandel Ngan/arkiv/Ritzau Scanpix
Fredag har den amerikanske forsvarsminister, Jim Mattis, forsikret, at den diplomatiske linje imellem USA og Nordkorea fortsat er åben. Mandel Ngan/arkiv/Ritzau Scanpix

Det står hen i det uvisse, om det alligevel kommer til et topmøde mellem USA og Nordkorea, selv om USA's præsident, Donald Trump, torsdag skrev i et brev til den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, at mødet var aflyst.

Fredag har den amerikanske forsvarsminister, Jim Mattis, forsikret, at den diplomatiske linje imellem de to lande fortsat er åben. Og det skal man ifølge den danske forsvarsminister, Claus Hjort Frederiksen, tolke positivt.

»Det vigtige er, at der er en dialog i gang. For så længe der er en dialog i gang, så er der håb om, at de kan finde en fredelig løsning,« siger han kort efter selv at have holdt møde med Mattis i Washington.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har fredag også talt formildende om forholdet mellem ham og Kim Jong-un, der efterhånden har tradition for at tage nogle rutsjebaneture.

»Alle spiller et spil,« lyder det fredag fra Donald Trump ifølge nyhedsbureauet AP.

Han lufter også muligheden af, at et møde mellem de to lande alligevel kan finde sted.

»De vil meget gerne gennemføre det. Vi kunne også godt tænke os det,« siger Trump.

Tidligere fredag har den amerikanske præsident også skrevet på Twitter, at hans aflysning af mødet blev venligt modtaget af nordkoreanerne.

Ifølge den danske forsvarsminister skal de mange modstridende meldinger ses i et taktisk lys.

»Som jeg læser det her, så er det led i en almindelig forhandlingsstrategi - du afbryder forhandlingerne, du genoptager forhandlingerne, det er sådan en slags udmattelseskrig, der føres på forhandlingsområdet,« forklarer Claus Hjort Frederiksen.

Han har fredag været på besøg hos den amerikanske forsvarsminister, Jim Mattis, i Pentagon i USA, og her forsikrede Mattis, at de to lande fortsat har en diplomatisk dialog.

Topmødet mellem de to lande var planlagt til at finde sted 12. juni på neutral grund i Singapore.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.