Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Cepos vil sænke skattetrykket med 65 milliarder

Nulvækst i den offentlige sektor samt en række reformer skal skaffe de mange milliarder, som Cepos vil bruge til at sænke skatten for danskere og virksomheder.

Den liberale tænketank Cepos glæder sig over, at Venstre er klar til at sænke skatten i Danmark. Tanken er, at en sænkning af skatten skal gøre det muligt at dæmpe danskernes lønstigninger de kommende år. Dermed mener Venstre, at virksomhedernes konkurrenceevne kan styrkes.

- Det er en god skatte-melding fra Venstre. Det danske skattetryk er 3,6 procent af BNP højere end det svenske. Hvis vi bringer skattetrykket ned på svensk niveau, svarer det til en skattelettelse på cirka 65 milliarder kroner. Det kan man få rigtig meget vækst og velstand ud af, siger Cepos’ cheføkonom og vicedirektør, Mads Lundby Hansen, til Berlingske Nyhedsbureau.

Han mener, at de 65 milliarder kan findes på de offentlige budgetter:

- Det kan lade sig gøre ved at have nulvækst i den offentlige sektor frem mod år 2020 samt ved at reformere dagpenge, kontanthjælp, efterløn og folkepension. I Sverige har man også et velfungerende velfærdssamfund, der tager sig af de svageste. Selvfølgelig kan det lade sig gøre for Danmark at komme ned på svensk niveau, siger han.

De 65 milliarder kroner bør ifølge Cepos bruges til at reducere marginalskatten til 42 procent samt sænke selskabsskatten til 12 procent.

- Herudover kan man lette og fjerne en masse afgifter, der belaster virksomheders konkurrenceevne og skaber grænsehandel. Det vil kunne forbedre den danske konkurrencekraft markant, siger Mads Lundby Hansen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Politisk Morgenpost
  • Analyser & Perspektiv
  • Den Politiske Puls
  • Indeks