Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Cepos: Skattereformen skaber for få job

Skattereformen skaber kun 7600 job. Det er alt for få, mener Mads Lundby Hansen, cheføkonom i Cepos.

Arkivfoto. Skattereformen skaber kun 7600 job. Det er alt for få, mener Mads Lundby Hansen, cheføkonom i Cepos.
Arkivfoto. Skattereformen skaber kun 7600 job. Det er alt for få, mener Mads Lundby Hansen, cheføkonom i Cepos.

Det er alt for uambitiøst, når regeringen kun skaber 7600 job med sin skattereform. Den samme beskæftigelse skabte skattereformen i 2007 under statsminister Anders Fogh Rasmussen (V).

Det påpeger cheføkonom Mads Lundby Hansen fra den borgerlig-liberale tænketank, Cepos.

»Det er ikke tilfredsstillende, at udspillet er så uambitiøst, når man tænker på, at råderummet er på 35 milliarder kroner,« siger Mads Lundby Hansen i en skriftlig kommentar.

Siden 2001 har andre skattereformer skabt langt flere job. Det blev til 16.000 personer ekstra i beskæftigelse ved skattereformen i 2012 under statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), påpeger cheføkonomen.

Det koster især job, at regeringen indfører et kompliceret jobfradrag for lavtlønnede. Fradraget aftrappes, når lønmodtagere tjener over et vist beløb, forklarer Mads Lundby Hansen.

»Det reducerer ligefrem beskæftigelsen med cirka 1500 personer. Og provenutabet (tab af offentlige indtægter) er på 4,8 milliarder kroner. Det er økonomisk set 'Ebberød Bank',« udtaler han.

Til gengæld roser han, at regeringen sløjfer loftet over beskæftigelsesfradraget. Det sænker marginalskatten af den sidst tjente krone med 2,7 point for alle med en indkomst over ca. 350.000 kroner.

»Det øger isoleret set beskæftigelsen med 6000 personer. Men samlet set er der tale om et uambitiøst udspil,« mener Mads Lundby Hansen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.