Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Cepos giver lunken modtagelse til Venstres integrationsudspil

V-forslag om en kontant bonus til kommuner, der er gode til at integrere indvandrere, løser ikke et grundlæggende problem, lyder det.

V-forslag om en kontant bonus til kommuner, der er gode til at integrere indvandrere, løser ikke et grundlæggende problem, lyder det fra cheføkonom Mads Lundby Hansen.
V-forslag om en kontant bonus til kommuner, der er gode til at integrere indvandrere, løser ikke et grundlæggende problem, lyder det fra cheføkonom Mads Lundby Hansen.

Det er okay at give en økonomisk gulerod til kommuner, der er særligt gode til at få integrationen i gang, mener cheføkonom i Cepos, Mads Lundby Hansen.

Han ser dog hellere, at der gives en lavere løn, så flere kan komme ind på arbejdsmarkedet.

»Det kan være ok at præmiere kommuner for at få indvandrere i job. Men hvis integrationen på arbejdsmarkedet for alvor skal forbedres, bør der indføres indslusningsløn for blandt andre indvandrere,« siger han i en skriftlig kommentar.

Ideen om at præmiere kommuner, der er gode til at integration, stammer fra Venstre. Partiet foreslår i torsdagens Berlingske, at op mod en milliard kroner skal fordeles til de kommuner, der er bedst til at få indvandrere i job eller uddannelse.

Selv om det er en fin idé at give en præmie til kommunerne, håndterer forslaget ikke det problem, at en del udlændinge ifølge Cepos ikke kan producere svarende til mindstelønnen på omkring 110 kroner i timen, mener Mads Lundby Hansen. Derfor bør der indføres en indslusningsløn, lyder det.

»Hvis man kun kan producere for 70 kroner i timen, så er der ikke mange arbejdsgivere, der vil betale 110 kroner i timen. Derfor kan det anbefales at indføre en indslusningsløn, så man starter med en løn på 70 kroner i timen og i løbet af op til tre år stiger lønnen til 110 kroner i timen,« siger han og peger på, at lønnen vil stige i takt med, at man oparbejder kvalifikationer og bliver mere produktiv.

Det vil ifølge Mads Lundby Hansen bidrage til, at flere udlændinge kommer i job, fordi det for virksomhederne bedre kan betale sig at ansætte udlændinge.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.