Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Carsten Hansen vil sælge almene boliger til Kina

Boligministeren har besøg af FNs kinesiske generalsekretær for sommerens klimatopmøde. De to herrer skal tale om almene boliger, som Carsten Hansen vil eksportere til Kina.

Når boligminister Carsten Hansen (S) torsdag tager imod kinesiske Sha Zukang er det blandt andet med eksport for øje.

Carsten Hansens gæst var generalsekretær for klimatopmødet i Rio de Janeiro i sommer, og med tanke på et stigende kinesisk behov for almene boliger med højere klimastandarder i de kommende år, finder boligministeren det oplagt at præsentere Sha Zukang for den danske model med almene boligbyggerier.

- Der er danske arbejdspladser i eksport af dansk alment boligbyggeri til Kina. Vi har simpelthen en viden om boligbyggeri og byplanlægning, som kineserne endnu ikke selv har opbygget, og vi kan noget på boliger, som kineserne ikke selv kan gennemføre. Det skal vi udnytte, og jeg ser meget frem til mødet med Sha Zukang, siger Carsten Hansen i en pressemeddelelse.

På mødet vil Carsten Hansen fortælle generelt om strukturerne i den almene danske boligsektor og give en konkret præsentation af det nye højteknologiske plejehjem, der skal afløse plejehjemmet Sølund i København.

Carsten Hansen melder om en stigende interesse fra Kina i forhold til at få opført almene boliger, der også har en høj klimastandard, og her kan Danmark noget, lyder det.

- Den almene boligsektor er en vigtig søjle i det danske velfærdssamfund, for den sikrer, at selv danskere med meget lav indkomst kan få en ordentlig bolig. Det er en unik dansk tradition, jeg kan præsentere for Sha Zukang, siger Carsten Hansen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.