Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Carl Holsts brug af skattekroner skal undersøges igen

Det skal igen undersøges, om Carl Holst misbrugte offentlige midler i sin tid som regionsrådsformand.

Forretningsudvalget i Region Syddanmark har igangsat endnu en undersøgelse af Carl Holsts (V) brug af offentlige midler som regionsrådsformand. Det skriver tv2.dk.

Afgørelsen har bølget frem og tilbage i Region Syddanmark, men nu har regionens forretningsudvalget besluttet at få undersøgt, om Carl Holst misbrugte offentlige midler i sin tid som formand for Region Syddanmark.

Derfor åbnes sagen om Carl Holst endnu en gang.

Beslutningen er truffet, efter at Ankestyrelsen 1. august gav tilladelse til endnu en undersøgelse af den tidligere regionsrådsformand.

Dermed kan regionen lovligt betale for, at eksterne advokater undersøger, om der er grundlag for at rejse en erstatningssag mod ham.

Tidligere har både et eksternt advokatfirma, politiet, Rigsadvokaten og Region Syddanmarks egne jurister undersøgt sagen.

Det har flere medlemmer i forretningsudvalget fundet utilstrækkeligt, og derfor igangsættes endnu en ny undersøgelse.

Det er Socialdemokraterne, SF, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Alternativet og Konservative, der har ønsket undersøgelsen.

Den skal blandt andet vise, om Carl Holst brugte en regionsansat i sin personlige valgkamp og dermed brød reglerne.

Det forventes, at den nye rapport præsenteres for regionen om en måned.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.