Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Byråd opfordrer borgmester til at træde tilbage

Fredericias borgmester, Thomas Banke, bør trække sig helt ud af politik som følge af regnskabsrod og misbrugsproblemer, mener er et enigt byråd.

Thomas Banke (V) er ikke længere egnet til at varetage borgmesterposten i Fredericia.

Det er meldingen fra et enigt byråd, der mandag aften har mødtes og udtrykt mistillid til borgmesteren, som er blevet afsløret i at bruge kommunens kreditkort til private indkøb, ligesom han har erkendt, at han er afhængig af morfin efter en tandoperation.

Samtlige byrådsmedlemmer bortset fra borgmesteren selv har stemt for at opfordre Thomas Banke til helt at forlade byrådet, fortæller hans partifælle, Hanne Lumby.

- Man kan ikke sidde i byrådet, når man har sådan et rod i sine ting. Thomas er en dygtig politiker, men det duer ikke, at der ikke er styr på sagerne, siger hun.

Rod i regnskaber er dårlig dømmekraft

SFs gruppeformand, Jane Findahl, mener også, at Thomas Banke har udvist særdeles dårlig dømmekraft.

- Der har været et utroligt rod i borgmesterens brug af kommunens kort i de sidste tre år, og det er ikke særlig godt for en borgmester at have det sådan, siger hun.

Ifølge en opgørelse fra kommunen har borgmesteren købt varer og tjenesteydelser for omkring 20.000 kroner på kommunens regning, men han har løbende betalt pengene tilbage på opfordring af sine embedsfolk.

Hanne Lumby beklager, at det er kommet så vidt, at man nu bliver nødt til at udtrykke mistillid til den 31-årige borgmester.

- Thomas har været et frisk pust i Fredericia Kommune, og vi var også glade for ham som menneske. Men han har det ikke godt for tiden, så det bedste ville være, hvis han tog en pause fra politik. Jeg er sikker på, at han vil komme stærkt igen, siger hun.

Man kan ikke vælte en borgmester, så det er op til Thomas Banke selv at afgøre, om han vil blive på posten. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra borgmesteren, men søndag meddelte han, at han ikke umiddelbart var indstillet på at trække sig, men at han vil overveje sin fremtid i løbet af de kommende uger.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Politisk Morgenpost
  • Analyser & Perspektiv
  • Den Politiske Puls
  • Indeks