Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bykommunerne med sociale problemer får færre penge

Pengene fra en særlig pulje skal gå til økonomiske ramte kommunerne - ikke bykommunerne med sociale problemer.

København: Store byer som Aarhus, Odense og København har boligområder med alvorlige sociale problemer. Men som store bykommuner er de økonomisk bedre rustet til at klare problemerne end mange mindre kommuner.

Med den begrundelse foreslår regeringen at nedlægge en pulje kaldet særtilskudspuljen, der blev oprettet i 2013 med støtte fra den daværende S-R-SF-regering og Enhedslisten.

Nu skal pengene i stedet fordeles til kommuner, der befinder sig i en svær økonomisk situation. Det siger social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V), der fredag sender et lovforslag om sagen i høring.

- Jeg vil helst prioritere penge til de kommuner, som har de vanskeligste økonomiske vilkår. Alle kommuner skal fortsat løse deres opgave med at sætte ind over for sociale problemer, når der er et behov. Det ændrer forslaget ikke på, siger Karen Ellemann.

I lovforlaget foreslår regeringen, at kommunernes sociale særtilskudspulje nedlægges med virkning fra 2017.

Regeringen lægger samtidig op til, at partierne i forbindelse med efterårets forhandlinger om finansloven skal drøfte fordelingen af en ny særtilskudspulje.

Dermed lægger regeringen før forhandlingerne op til at indfri et stort ønske fra blå bloks største parti, Dansk Folkeparti, om at sikre flere penge til mindre kommuner i provinsen.

Puljen er finansieret af kommunerne selv, og nedlæggelsen vil således ikke have betydning for kommunernes finansiering samlet set, men indebære en omfordeling mellem kommunerne, oplyser ministeriet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.