Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Budgetbisse fortsætter kamp mod EU-Goliath

EU's folkevalgte nægter fortsat at godkende Ministerrådets budget. Men vi er kommet et skridt længere, for nu tager de os seriøst, siger Søren Søndergaard.

Regnskabets time blev - nok en gang - udskudt for EU's Ministerråd, da budgetudvalget i Europaparlamentet igen nægter at godkende dets budget. I næsten 40 år har der ellers været en stiltiende gentlemanaftale om, at EU-parlamentet ikke kiggede rådets regnskab efter i sømmene og vice versa. Men den aftale blev ophævet, da Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen mod EU blev formand for Budgetudvalget.

- Vi kan ikke godkende et budget med huller eller acceptere sådan en aftale. Vi kan jo ikke leve med, at den ene beskidte hånd vasker den anden, siger han.

Godkendelsen af budgettet skulle oprindelig være gået igennem i april. Men nu er den blevet udskudt igen, efter at rådet i flere omgange enten har nægtet at svare eller ikke ville svare uddybende på spørgsmål om blandt andet overførsler fra dets tolkningsbudget til rejsebudgettet.

- I starten troede de, at det bare var mig - en gammel dansk kommunist - der var stædig. Men nu har de indset, at de bliver nødt til at tage os seriøst og svare på vores spørgsmål. Jeg håber, at det kan ændre på hele den måde, godkendelsen kommer til at foregå på fremover, siger Søren Søndergaard.

Budgetudvalget og repræsentanterne fra rådet, der består af ministre fra medlemslandenes regeringer, mødes igen til nye drøftelser i november.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.