Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Brødebetynget erhvervsminister erkender misinformation

Erhvervsministeren beklager de usammenlignelige tal om kvinder i ledelse, han har givet ligestillingsudvalget.

Erhvers- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) beklagede på et hastesamråd, at han havde oplyst usammenlignelige tal for kvinder i ledelse til Folketingets ligestillingsudvalg. Scanpix/Niels Ahlmann Olesen
Erhvers- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) beklagede på et hastesamråd, at han havde oplyst usammenlignelige tal for kvinder i ledelse til Folketingets ligestillingsudvalg. Scanpix/Niels Ahlmann Olesen

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) var ikke klar over, at han overdrev udviklingen i antallet af kvindelige bestyrelsesmedlemmer i danske børsnoterede selskaber, da han oplyste Folketingets ligestillingsudvalg om fremgangen i sidste måned.

Det er han senere blevet klar over, og det beklager han på et hastesamråd, som ligestillingsordfører for Socialdemokraterne Rasmus Horn Langhoff har indkaldt til.

- Jeg er som minister ked af, at de tal, der er blevet givet, ikke er sammenlignelige, for det skal de selvfølgelig være, siger Troels Lund Poulsen.

Erhvervsministeren sammenlignede tal fra 2012 med 2016, hvoraf det fremgik, at procentsatsen for kvindelige bestyrelsesmedlemmer var over fordoblet fra 7,3 procent til 16,5 procent.

Det har dog senere vist sig, at der har været anvendt flere forskellige metoder til at opgøre andelen, og at tallene derfor ikke kan sammenlignes.

Troels Lund Poulsen vil derfor have en redegørelse, så man kan få et retvisende billede.

- Der er behov for at få en mere tilbundsgående redegørelse, og at de allerede anvendte tal kulegraves i denne sammenhæng, og derfor har jeg også bestilt det, siger han.

Den forklaring er Rasmus Horn Langhoff dog langt fra tilfreds med.

- Hvis ministeren virkelig er så grundig, som han prøver at give et billede af her, så havde vi slet ikke stået i den her situation, siger han.

Han er desuden utilfreds med hvor lang tid, det har taget ministeren at fortælle om fejlen. Det tog otte dage fra ministeriet vidste, at tallene var forkerte, til Langhoff fik tallene.

Og ligestillingsordføreren skulle i øvrigt selv rette henvendelse i form af et skriftligt spørgsmål for at få en afklaring.

- Samme sekund at ministeren opdager, at man har misinformeret Folketinget, er det ministerens pligt selv at gøre opmærksom på det, siger Rasmus Horn Langhoff.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.