Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Brixtofte til Banke: Du er et mandfolk

Den tidligere Farum-borgmester Peter Brixtofte bakker op om Fredericias omstridte borgmester, Thomas Banke, og roser ham for at holde fast i borgmesterposten.

Thomas Banke og Peter Brixtofte.
Thomas Banke og Peter Brixtofte.

Fredericia-borgmester Thomas Banke (V) har gjort det helt rigtige ved at holde fast på sin post og ikke lade sig presse ud af de fire Venstre-byrådsmedlemmer i kommunen, der har eksluderet ham fra partiet.

Sådan lyder meldingen til den skandaleombruste borgmester fra Peter Brixtofte, der selv er tidligere Venstre-borgmester og om nogen har prøvet kræfter med at være i politisk modvind.

- Du er et mandfolk, Thomas. Det er flot at stå til ansvar over for borgerne og beklage sine fejl i stedet for blot at stikke halen mellem benene, siger han til tv2.dk.

Tirsdag blev Thomas Banke eksluderet fra Venstre af fire af partiets seks byrådsmedlemmer, fordi han har misbrugt Fredericia Kommunes kreditkort og haft rod i sine bilag. Borgmesteren har offentligt sagt undskyld i sagen, og det skal han have ros for, mener Peter Brixtofte.

- Banke er ikke dømt for noget som helst. Han har sagt undskyld for sine fejl og skal stå til ansvar over for borgerne og domstolene - ikke over for nogle byrådsmedlemmer, der sikkert har fået 12 stemmer og er jaloux over ikke selv at være spidskandidater, lyder det fra den tidligere Farum-borgmester.

- Hvis borgerne så stemmer ham ud til næste valg, må han jo tage en pause. Men det er sejt af ham, at han nu er fast besluttet på at leve op til det ansvar, som vælgerne har givet ham, fortsætter han.

Tidligere onsdag blev der indledt en eksklusionssag mod de fire Venstre-medlemmer, Hanne Lumby, Peder Hvejsel, Kenny Bruun Olsen og Børge Larsen, fordi de fastholder deres egen ekslusion af Thomas Banke. Det skal nu afgøres, om de fire skal blive i Venstre, og hvis de bliver smidt ud, er det op til Venstres ene tilbageværende medlem i byrådet, Pernelle Jensen, at afgøre, om Thomas Banke skal tages til nåde.

Hun har tidligere onsdag fortalt til Berlingske Nyhedsbureau, at hun vil lade borgmesteren komme tilbage til gruppen, »hvis det kommer så vidt«.

Peter Brixtofte var selv centrum for et politisk stormvejr i 2002 i sin tid som borgmester i Farum. Her måtte han forlade sin post og blev efterfølgende idømt to års ubetinget fængsel for groft mandatsvig og embedsmisbrug.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Politisk Morgenpost
  • Analyser & Perspektiv
  • Den Politiske Puls
  • Indeks