Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Brian Mikkelsen glæder sig over doping-opstrammer

Det bliver lettere at knalde organiserede kriminelle for dopingsalg med en højere strafferamme, mener tidligere justitsminister.

Regeringen blæser til kamp mod dopingbrugere og ikke mindst folk, der handler med doping, med et forslag om at hæve strafferammen for dopingkriminalitet fra to til seks år.

Den tidligere konservative justitsminister Brian Mikkelsen (K), der også har været medlem i eksekutivkomitéen i det internationale dopingagentur (WADA), er klar til at stemme for forslaget, som han også selv har luftet i Folketinget.

- Regeringen må jo være bange for at komme i undertal, siden den selv kommer med forslaget. Men jeg er glad for, at regeringen har lyttet til mit forslag, siger Brian Mikkelsen til Berlingske Nyhedsbureau.

Han har netop bedt om at få hævet strafferammen til seks år, da det giver politiet nogle flere våben i dopingbekæmpelsen, så de nu kan gå efter de organiserede kriminelle.

- Det giver politiet nogle bedre efterforskningsmetoder, hvor de kan bruge aflytningsudstyr, og så kan man gå efter banderne og rockerne, siger Brian Mikkelsen.

Den konservative idrætsordfører glæder sig over, at der nu bliver taget hul på en problematik, der er til at tage og føle på.

- Der bliver handlet lige så meget doping på verdensplan, som der bliver smuglet narko. Så det er et stort, stort kriminalitetsproblem, som man kan efterforske bedre, siger Brian Mikkelsen.

Justitsministeriet vil nu sammen med anklagemyndigheden og politiet overveje den konkrete udformning af en ny bestemmelse om grov dopingkriminalitet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.