Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Brian Mikkelsen bliver ny erhvervsminister - Mai Mercado bliver børne- og socialminister

De Konservatives erhvervsordfører, Brian Mikkelsen, bliver ny erhvervsminister i den nye trekløverregering. Samtidig bliver de Konservatives Mai Mercado ny børne- og socialminister. Det erfarer Berlingske.

Forhandlinger om en trekløver regering på Marienborg d. 23. november 2016. Brian Mikkelsen (tv.) og Søren Pape Poulsen fra Konservative. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016)
Forhandlinger om en trekløver regering på Marienborg d. 23. november 2016. Brian Mikkelsen (tv.) og Søren Pape Poulsen fra Konservative. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016)

Danmarks kommende erhvervsminister bliver de Konservatives Brian Mikkelsen (K), mens de Konservatives Mai Mercado bliver ny børne- og socialminister under et nyoprettet ministerium.

Det erfarer Berlingske.

Brian Mikkelsen overtager ministerposten fra den nuværende erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsen (V). Dermed er samtlige K-ministre på plads, da det også er kommet frem, at de Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, bliver ny justitsminister efter Søren Pind (V).

Brian Mikkelsen er den eneste i den konservative folketingsgruppe med ministererfaring, og som løjtnant for partiets formand, Søren Pape Poulsen, var han nærmest selvskrevet til en ministerpost i den nye regering.

Ministerfaringen stammer helt tilbage fra 2001, hvor Brian Mikkelsen blev kulturminister under Fogh. Den post bestred han helt til 2008, hvor han skiftede kulturministerposten ud med posten som justitsminister.  Under Lars Løkke Rasmussens første regeringsperiode fra 2010 til 2011 blev Brian Mikkelsen økonomi- og erhvervsminister.

Brian Mikkelsen har været medlem af Folketinget for Det Konservative Folkeparti siden 1994, hvor han i dag er valgt i Sjællands Storkreds. Brian Mikkelsen er 50 år gammel.

Mai Mercado har siddet i Folketinget siden 2011, og hun er i dag Det Konservative Folkepartis politiske ordfører. Hun har dog i den seneste tid sat ordførerskabet på pause på grund af barsel. Mai Mercado er 34 år gammel.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.