Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Brian Mikkelsen: Barfoed er den mest kedelige og ukarismatiske politiker

Brian Mikkelsen erkender, at hans partiformand er for dårlig til at indfange vælgere, men fastholder, at der må være plads til en mand som Lars Barfoed i toppen af dansk politik.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

De Konservatives formand, Lars Barfoed, får hårde ord med på vejen fra en af sine egne. Tidligere økonomiminister og nuværende gruppeformand Brian Mikkelsen (K) erkender således, at Lars Barfoed (K) simpelthen er for kedelig.

- Han bliver i den ene måling efter den anden kåret som den mest troværdige politiker. Samtidig med, at han – erkendt – er den mest kedelige og ukarismatiske politiker, siger Brian Mikkelsen til politiken.dk.

Udmeldingen kommer, efter at en række konservative tillidsfolk har udtrykt ønske om at skifte ud på partiets formandspost på grund af for dårlige meningsmålinger.

Så langt vil Brian Mikkelsen dog ikke gå. Der skal stadig være »hul i markedet« til en partiformand som Lars Barfoed, der interesserer sig for politik og løsninger, lyder det.

- Lars Barfoed får mange tæsk. Men jeg tror på, at i den mudderkastningstid, som vi står over for ved kommunalvalget i 2013 og ved folketingsvalget i 2015, må der være en plads og niche til Lars Barfoed, siger Brian Mikkelsen og afviser, at han selv er i spil som eventuel ny formand for de Konservative.

Selv om det er hårde ord fra Brian Mikkelsen, så er der ikke tale om et snigmord på Lars Barfoed. Det vurderer Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen.

- Det tror jeg faktisk ikke. Jeg tror, det er en klokkeklar konstatering af de nøgne fakta. Alle undersøgelser har vist, at Lars Barfoed mildest talt ikke er en folkeforfører. Men det er klart, at der gerne skulle være plads i dansk politik til folk, der kan leve af saglighed og ikke nødvendigvis være karismatiske fyrtårne, siger Thomas Larsen.

Han understreger dog, at det stadig er vigtigt at kunne slå igennem i medierne og få fat i de danske vælgere, og det er Lars Barfoed ikke god nok til, mener Thomas Larsen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Lars Barfoed.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.