Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bredt forlig skærer dybt i forsvaret

Regeringen har indgået aftale om nyt forsvarsforlig med Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance. Forliget rummer besparelser på 2,7 milliarder kroner.

ARKIVFOTO fra Høvelte Kaserne.
ARKIVFOTO fra Høvelte Kaserne.

Der skal skæres mærkbart ned i det danske forsvar i de kommende år. Det er konsekvensen af det nye forsvarsforlig, som et bredt flertal i Folketinget fredag har indgået.

Aftalen betyder, at forsvarets omkostninger reduceres med 2,5 milliarder kroner i 2015, 2,6 milliarder i 2016 og 2,7 milliarder kroner årligt fra 2017. Pengene findes blandt andet ved at skæres antallet af værnepligtige ned fra 5.000 til 4.200 årligt. Samtidig skal der lukkes en eller flere kaserner, mens kommandostrukturen strømlines.

- Ved at modernisere og effektivisere området har vi sikret, at forsvaret bidrager med 2,7 milliarder kroner til statskassen, så vi kan få gang i økonomien og styrke velfærden. Penge som kommer alle danskere til gode, udtaler SFs forsvarsordfører, Jonas Dahl.

Foruden regeringspartierne står Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance bag aftalen. Kun Enhedslisten er ikke med i forliget.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.