Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bredt folketingsflertal vil sætte EU på slankekur

Efter Storbritannien har stemt sig ud af EU, vil et flertal på Christiansborg reformere unionen.

Et flertal på tværs af blokkene i Folketinget argumenterer for at få EU reformeret, så unionen bliver slankere. Scanpix/© Uffe Weng
Et flertal på tværs af blokkene i Folketinget argumenterer for at få EU reformeret, så unionen bliver slankere. Scanpix/© Uffe Weng

København. Et bredt flertal af partier fra begge fløje i Folketinget vil lytte til den stigende EU-skepsis i de europæiske befolkninger og sætte unionen på slankekur.

Venstre-regeringen vil med statsminister Lars Løkke Rasmussens ord kæmpe for at undgå "den sociale union".

- Et EU, der koncentrerer sig om vækst, arbejdspladser, sikkerhed og kontrol med de ydre grænser. Og i mindre grad blander sig i alt fra landenes velfærdssystemer til kvindekvoter i bestyrelser, siger Lars Løkke Rasmussen.

- EU er til for borgerne, ikke omvendt. Det har vi nu et ansvar for at vise i praksis.

Også S-formand Mette Frederiksen lægger op til at reformere hele EU-samarbejdet.

- Det er et slankere EU, forstået på den måde at hvis samarbejdet for alvor skal kunne bruges, så skal vi prioritere de udfordringer, der er her og nu: Lønmodtagerrettigheder, bekæmpelse af skattesnyd og den ydre grænse, siger hun.

- Hvis det europæiske samarbejde bliver brugt på de tre områder, så vil vi se en stigende opbakning til samarbejdet.

De Konservative lægger op til, at et slankere EU indbefatter reformer, der sikrer, at det ikke bliver lige så let at modtage velfærdsydelser som vandrende arbejdstager.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl taler for, at danskerne bør have en folkestemning, når briternes aftale med EU er på plads. Det skal gøre det muligt for danskerne at tage stilling til, om de vil have et mindre omfattende medlemskab af EU end det nuværende.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.