Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bred opbakning til jagerfly i Afghanistan

Dansk Folkeparti bakker op om udsendelse af danske jagerfly til Afghanistan. Venstre og Konservative har allerede sagt ja.

Når de danske styrker i Afghanistan om et år bliver reduceret fra 650 til 250 personer, skal F-16-fly hjælpe med til at sikre de resterende tropper på landjorden. Det er, hvad regeringen lægger op til i det udkast til en Helmand-plan for 2013 og 2014, som bliver fremlagt for Udenrigspolitisk Nævn senere i dag.

Både Venstre og de Konservative siger, at de bakker op om løsningen med danske jagerfly i luftrummet over Afghanistan, og nu bakker Dansk Folkeparti også op.

- Det er en god idé, dels fordi Forsvaret beder om det, og så er vi langt sikrere på landjorden, når vi har F16-fly til overvågning, som kan spotte alting i miles omkreds. Så skal selvfølgelig skal vi det, siger Dansk Folkepartis udenrigsordfører Søren Espersen.

I udspillet står der, at det først er hen over sommeren 2013, at der skal træffes endelig beslutning om udsendelsen af de danske jagerfly, men Søren Espersen regner med, at det bliver en realitet.

I dagens Berlingske understreger tidligere udenrigsminister Lene Espersen (K) nødvendigheden af luftstøtte, når antallet af kamptropper på jorden beskæres.

- Derfor var det afgørende for os, at vi har åbnet muligheden for kampfly, og så tager vi dialogen til sommer, siger hun.

Af de nuværende oplysninger i de danske medier fremgår det, at den danske flyindsats vil bestå af fire F-16-fly samt to i reserve. Derudover vil også danske transporthelikoptere blive inkluderet.

Den endelige aftaletekst bliver fremlagt for folketingsgrupperne og Udenrigspolitisk Nævn i dag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.