Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Borgmestre efterlyser redskaber til at håndtere flygtninge

Inden Kommunaløkonomisk Forum siger en lang række borgmestre, at antallet af flygtninge volder dem problemer.

Flere af landets borgmestre tvivler på, at der er boliger og kapacitet nok til at modtage de flygtninge, der forventes at komme til Danmark i år.

Det viser en rundspørge, som Ritzau har lavet forud for Kommunaløkonomisk Forum, der torsdag holdes i Aalborg.

Her mødes borgmestre, topchefer og ministre til debat om udfordringer på velfærdsområdet, og flere borgmestre medbringer et ønske om bedre værktøjer til at håndtere flygtningesituationen.

22 ud af 39 kommuner svarer i rundspørgen, at det antal flygtninge, som de har udsigt til at modtage i år, vil volde dem problemer. 14 svarer, at antallet ikke vil volde problemer.

25 Venstre-borgmestre har deltaget i undersøgelsen. 16 af dem svarer, at antallet volder dem problemer.

Greve-borgmester Pernille Beckmann (V) mener, at kommunerne skal have lov til at sætte flygtninge i beskæftigelse hurtigere.

- Regeringen kunne give os mulighed for at sætte flygtninge i her og nu-beskæftigelse. De skulle give os den mulighed, at vi kan aktivere dem hurtigst muligt, når de kommer til kommunen, siger hun til Ritzau.

24 kommuner svarer i rundspørgen, at der ikke er permanente boliger nok til de flygtninge, de ventes at modtage i år. 14 kommuner har heller ikke nok midlertidige boliger.

Pernille Beckmann peger på den lave integrationsydelse som en af årsagerne til, at man mangler boliger.

- Integrationsydelsen er lav, og det synes jeg egentlig er en god idé. Men det udfordrer vores permanente boligplacering, når flygtninge ikke har råd til at bo der. Så vores behov for midlertidige boliger bliver større i fremtiden, siger hun.

Kun tre af de 39 borgmestre, der har svaret på Ritzaus rundspørge, siger, at de har kapacitet til flere flygtninge.

Både integrationsminister Inger Støjberg (V) og finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) deltager i Kommunaløkonomisk Forum torsdag.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.