Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Borgmesterkabalen i København er gået op

Alternativet holder fast i omdiskuteret borgmesterpost for kultur. V snupper beskæftigelse og integration.

København. Det bliver Venstre, der de næste fire år skal stå i spidsen for integrations- og beskæftigelsespolitikken i København. Det ligger fast mandag eftermiddag, hvor byens i alt syv borgmesterposter er fordelt.

Det bekræfter gruppeformanden for Borgerrepræsentationens største parti, Lars Weiss (S), over for Ritzau.

Overborgmester Frank Jensen (S) fortsætter som udmeldt på valgnatten, og Enhedslistens frontfigur Ninna Hedeager Olsen tager over efter partifællen Morten Kabel på den magtfulde post som teknik- og miljøborgmester.

Socialdemokraterne besætter posten som børne- og ungdomsborgmester. Alternativet, der har valgt post som nummer fire, har lagt sig fast på posten som kultur- og fritidsborgmester.

Det valg har vakt kritik fra nogle af partiets medlemmer. Alternativet burde i stedet have valgt posten som beskæftigelses- og integrationsborgmester for at kæmpe for de syge og arbejdsløse, lyder kritikken.

Den post går altså i stedet til Cecilia Lonning-Skovgaard, oplyser hun selv til Jyllands-Posten.

- Vi synes, det er et super spændende område. For os vil det være en drømmepost. Vi er parat til at tage ansvar, hvis de andre partier ikke er, sagde Lonning-Skovgaard til Ritzau i sidste uge.

Det var en henvisning til, at borgmesterposterne i København fordeles efter et sindrigt system, hvor partierne vælger efter tur afhængigt af deres størrelse og afhængigt af de alliancer, de danner.

Ud fra den kabale skulle Venstre vælge efter Alternativet. Og efter Venstre var det så De Radikales tur til at vælge. Partiets spidskandidat ved valget, Mia Nyegaard, har sat sig på posten som socialborgmester, skriver hun på sin hjemmeside.

- Det er en post, jeg glæder mig til at komme i gang med, for det betyder, at jeg kan være med til at gøre en forskel for byens allermest udsatte borgere, skriver hun.

Der har i medierne været rejst tvivl om, hvem der skulle være borgmester for De Radikale. Men De Radikales gruppe på rådhuset pegede torsdag aften enstemmigt på Mia Nyegaard.

Dermed kunne borgmesterkampen mellem partiets egne kandidater afværges.

Den sidste borgmesterpost er posten som sundheds- og omsorgsborgmester. Det dækker blandt andet over ansvaret for hjemmeplejen. Den post tilfalder SF's Sisse Marie Welling, der afløser partifællen Ninna Thomsen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.