Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Borgmester vil indføre tvungen motion i arbejdstiden

Københavnerborgmester ønsker tvungen motion for alle medarbejdere i kommunen, der risikerer nedslidning.

Sundheds- og Omsorgsborgmester i København, Ninna Thomsen (SF) ønsker, at der indføres tvungen motion i arbejdstiden i kommunen. Free/Colourbox.com
Sundheds- og Omsorgsborgmester i København, Ninna Thomsen (SF) ønsker, at der indføres tvungen motion i arbejdstiden i kommunen. Free/Colourbox.com

Sidste år blev der indført obligatorisk motion for sosu-medarbejderne på Københavns plejehjem.

Og nu skal kravet omfatte alle medarbejdere i risiko for nedslidning, hvis det står til sundheds- og omsorgsborgmesteren i København, Ninna Thomsen (SF).

- Det er for eksempel vej- og parkfolk og rengøringsmedarbejdere. De har en kombination af kort uddannelse og hårdt fysisk arbejde, som det kan være vanskeligt at lave en omskoling fra, siger hun til DR P4 København.

Tvungen træning er både til gavn for kommunen og medarbejderne, forklarer hun:

- Det handler om arbejdsmiljø. Hvis du er på en byggeplads, så skal du have en hjelm på, så du ikke får en mursten i hovedet. Tilsvarende har vi som offentlig arbejdsplads et ansvar for, at vi ikke slider folk ned igennem deres arbejdsliv.

Forslaget møder imidlertid modstand hos De Radikales gruppeformand i København, Tommy Petersen. Han synes, det er alt for vidtrækkende.

- Jeg synes, vi skal passe meget på, at kommunen ikke bliver din mor, der hele tiden tror, den ved, hvad der er bedst for dig, siger han til DR P4 København.

Forslaget om obligatorisk motion indebærer, at der skal udpeges ambassadører på kommunens arbejdspladser, som skal være ansvarlige for at drive og fastholde træningen i arbejdstiden.

Og det er helt galt, mener Tommy Petersen.

- Det synes jeg, lyder virkelig kontrolagtigt og invaderende og faktisk ret uhyggeligt, siger han.

Økonomiudvalget i Københavns Kommune stemmer om forslaget tirsdag eftermiddag.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.