Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Borgmester vil bandlyse kriminelle fra boligforeninger

Hvis du laver kriminalitet, så er det slut med at bo i kommunens almene boliger - både for dig og din familie. Sådan er holdningen hos Albertslunds socialdemokratiske borgmester.

Når en kriminel sammen med sin familie er blevet smidt ud af sin almene bolig på grund af en dom, så skal familien ikke have lov til at søge bolig i en anden almen forening i kommunen.

Det mener Albertslunds borgmester, Steen Christiansen (S), på baggrund af en aktuel sag, hvor en 18-årig mand er blevet idømt fire et halvt års fængsel for at have påsat flere brande. Manden og hans familie er samtidig blevet smidt ud af den almene bolig, hvor de boede sammen, skriver DR Nyheder.

»I vores boligområder skal familier kunne leve trygt. Når der så er de her meget voldsomme sager, hvor man har generet det boligområde, man bor i, så har det nogle konsekvenser. Og konsekvensen hos os skal være, at man ikke kan få en almen bolig i Albertslund Kommune,« siger Steen Christiansen til DR Nyheder.

Med de nuværende regler har familien til den dømte ret til at søge en ny bolig i en anden af kommunens almene boligforeninger, men de regler bør ændres, så familien helt afskæres fra kommunens boliger, mener borgmesteren.

»En gang i mellem er det at starte forfra et andet sted i en anden sammenhæng også vejen til at komme videre med ens liv,« siger Steen Christiansen.

Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen (S), mener ikke, at det løser nogen problemer at tvangsflytte familier.

»Man kan jo forestille sig en situation, hvor faderen har et job i kommunen, hvor der er søskende, der er velfungerende, og så hjælper det jo ikke at hive dem op og flytte dem langt væk,« siger ordføreren til DR Nyheder.

Hun er der dog ikke er helt afvisende over for sin partifælles forslag.

»Jeg er er åben over for at finde en løsning, hvor man flytter familier væk fra kommunen og deres kriminelle netværk, men det skal bare ske i samarbejde med familien,« siger Trine Bramsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.