Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Borgmester lover at trappe ned på morfinen

Fredericias borgmester skal vænnes af med den lidt for store mængde morfin, han har taget efter en række tandoperationer.

ARKIVFOTO 2010 af borgmester i Fredericia Thomas Banke.
ARKIVFOTO 2010 af borgmester i Fredericia Thomas Banke.

Torsdag morgen kunne BT fortælle historien om Fredericias 31-årige borgmester, Thomas Banke (V), der ifølge en Venstre-kollega var begyndt at opføre sig lidt underligt.

Det viste sig, at Thomas Banke har taget morfin efter nogle store tandoperationer.

Den underlige opførsel har fået formand for Borgergruppen i Fredericia, Mads Lund, til at kræve, at Thomas Banke skal på afvænning. Det skulle borgmesteren flere gange have lovet, uden at der ifølge Mads Lund er sket noget. Thomas Banke forsikrer dog, at han arbejder på sagen.

- Jeg skulle meget gerne være færdig med det her inden for de næste to til tre uger, og jeg får hjælp til at håndtere den medicin, jeg har med at gøre, siger Thomas Banke til DR Nyheder.

- Jeg erkender, at det ikke er noget, man kan stoppe med fra den ene dag til den anden. Derfor skal jeg indgå i et nedtrapningsforløb, fortsætter han.

Thomas Banke understreger over for DR Nyheder, at morfin-bruget ikke er gået ud over hans arbejde.

- Jeg har forsøgt at lægge min kalender efter, at det ikke har skullet påvirke mit arbejde i negativ karakter. Jeg har ikke på noget tidspunkt siddet til vigtige møder, hvor jeg har været påvirket, siger han.

Fredericia-borgmesteren har tidligere fortalt, at han har røget hash samt taget kokain og amfetamin i sine teenageår, men han afviser, at den nuværende sag har noget at gøre med eksperimenterne tilbage i 1990erne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.