Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Borgerlige støtter licensrabat til unge

De to store oppositionspartier Venstre og Dansk Folkeparti er med på Socialdemokraternes idé om at give rabat på licensregningen til unge.

Både Venstre og Dansk Folkeparti er klar til at skære i licensregningen, så unge under 25 år slipper billigere end de 2.436 kroner, der betales i dag.

Bag forslaget står Socialdemokraterne, som altså har opbakning i den borgerlige opposition.

»Hvis regeringen spiller ud med det til de kommende medieforhandlinger, så vil vi kigge positivt på det. Men det vil nok betyde, at den samlede licensbetaling bliver sat ned, eller at der er andre, der skal til at betale mere,« siger Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby (V), ifølge DR Nyheder.

Dansk Folkeparti går også ind til de kommende medieforhandlinger med et foreløbigt ja til ungdomsrabat.

»DF synes, det er en god idé at finde en model, hvor unge eller folk under uddannelse kan få et nedslag i licensen, ligesom man i dag har det med pensionister,« siger medieordfører Morten Marinus (DF) til Berlingske Nyhedsbureau.

Forslaget om licensrabat skal ses i lyset af en TNS Gallup måling for Berlingske, der viser, at 45 procent af de 18- til 35-årige ville fravælge DR, hvis de kunne slippe for at betale licens.

Den holdning kan en rabat måske ændre på, mener Morten Marinus.

»Det kan være med til at give de unge et mere positivt billede af DR og styrke deres brug af public service-kanalerne,« siger medieordføreren.

Han vil dog ikke lægge sig fast på, hvilken model der skal være for rabatten, herunder om den skal være betinget af uddannelse eller indkomst.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.