Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Borgerlige jubler over bevaret værnepligt

Venstre og Konservative bryster sig af, at det lykkedes dem at bevare værnepligten med det nye forsvarsforlig.

Regeringen gik til forsvarsforhandlingerne med et ønske om at fjerne værnepligten. Nu er aftalen underskrevet, og det endte med, at man nøjes med at beskære antallet af værnepligtige fra 5.000 til 4.200 årligt.

Den del af forsvarsforlige er de borgerlige partier ikke blege for at tage æren for. Både Venstre og Konservative er særdeles tilfredse med, at værnepligten bevares.

- Venstre vil fastholde værnepligten, da den er udtryk for et bredt folkeligt engagement i dansk forsvarspolitik. Det er vigtigt, at forsvaret er solidt forankret i det danske samfund, og det sikrer vi netop gennem værnepligten, siger Venstres forsvarsordfører, Troels Lund Poulsen, i en pressemeddelelse.

Samme melding lyder fra hans konservative ordførerkollega, Lene Espersen.

- Værnepligten er fundamentet for den brede rekruttering, der højner kvaliteten, øger forsvarsviljen og medvirker til den folkelige forankring af forsvaret, siger hun.

Lene Espersen er også tilfreds med, at forliget forbedrer hjælpen til soldater, der har fået psykiske skader under missioner i udlandet.

- Soldaterne skal have den fornødne hjælp til at komme videre i livet. Derfor er det vigtigt, at behandlingen af veteraners sager om arbejdsskader, såvel fysiske som psykiske, sker på et oplyst og lægefagligt grundlag. Her skal tages højde for de særlige vanskeligheder, der kan være ved at dokumentere traumatiserende hændelser under tjeneste i en international mission, som ligger en årrække tilbage, siger K-ordføreren.

Forsvarsforlig er også et spareforlig, der beskærer forsvarets udgifter med op til 2,7 milliarder kroner om året. Det skal blandt andet sikres via en mere effektiv ledelse samt lukning af en eller flere kaserner.

Hos Venstre glæder man sig imidlertid over, at det fortsat vil være muligt at sende danske soldater på fredsbevarende missioner i udlandet.

- Det er vi naturligvis meget tilfredse med. Det har været magtpåliggende for Venstre, at forsvaret trods effektiviseringer bevarer sin operative kapacitet såvel nationalt som internationalt. Vi lægger særlig vægt på, at det er blevet skrevet ind i aftalen, at det også i fremtiden skal være muligt at opstille bidrag til længerevarende operationer, siger Troels Lund Poulsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.