Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bombetrussel-usandhed fælder omstridt folketingskandidat

Usandhed om en bombetrussel får Mohammad Ahmad til at droppe plan om at komme i Folketinget for Alternativet.

Det vakte opsigt, da Mohammad Ahmad annoncerede sit kandidatur, idet han i foråret 2014 i en kort periode var talsmand for den omstridte Grimhøj-moské i Aarhus.
Det vakte opsigt, da Mohammad Ahmad annoncerede sit kandidatur, idet han i foråret 2014 i en kort periode var talsmand for den omstridte Grimhøj-moské i Aarhus.

København: Mohammad Sabah Ahmad, der først blev valgt som folketingskandidat for Alternativet for siden at udskyde sit kandidatur, dropper det nu helt. Det oplyser han på Facebook.

Årsagen er, at han har givet forkerte oplysninger om en episode, hvor han indtelefonerede en bombetrussel til Aarhus Universitet.

Han har skrevet i et debatindlæg i Politiken, at det skete, da han var 19 år gammel. Men han var 22 år på pågældende tidspunkt, og det tager han nu "konsekvensen af" ved ikke at stille op.

- Bombetruslen var i 2012, og jeg blev dømt i 2014, hvor jeg også tog min straf. Jeg var altså 22 og ikke 19. Det kan måske synes uskyldigt nok, men tiden vil nok vise, at sådan vil det ikke blive udlagt, skriver Mohammad Ahmad på Facebook.

Det vakte tidligere på ugen opsigt, da han annoncerede sit kandidatur, idet han i foråret 2014 i en kort periode var talsmand for den omstridte Grimhøj-moské i Aarhus og har fremsat kontroversielle synspunkter, før han vendte sig mod folkene bag Grimhøj.

Onsdag annullerede Østjyllands Storkreds imidlertid kandidaturet, da det viste sig, at søndagens valg af Mohammad Sabah Ahmad og fire andre folketingskandidater ikke levede op til partiets egne landsvedtægter.

Blandt andet havde Mohammad Sabah Ahmad ikke været medlem af partiet i tre måneder, som reglerne foreskriver.

- Det eneste, det egentlig betyder for mig, er, at jeg skal vente en måned eller halvanden på et nyt opstillingsmøde, før jeg er kandidat igen, hvis jeg bliver indstillet igen. Det er ren formalia, sagde Mohammad Ahmad onsdag til TV2 Østjylland.

Men et døgn efter udtaler han altså, at han ikke vil stille op til Folketinget efter de forkerte oplysninger om hans alder ved bombetruslen:

- Det tager jeg nu konsekvensen af og trækker mig fra at ville stille op som folketingskandidat for Alternativet, skriver han.

- Jeg vil i stedet fortsætte som menigt medlem for Alternativet, hvor jeg vil arbejde imod radikalisering og være den brobygger, jeg i de seneste år har arbejdet på at blive.

- Jeg ved godt, at jeg skal genvinde medlemmernes tillid, og det vil jeg nu gøre som menigt medlem. Og jeg ved også, at det er noget, jeg kommer til at skulle arbejde for.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.