Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Boligselskaber savnede landbetjenten i Løkkes nytårstale

De almene boligselskabers organisation vil have en permanent politi-tilstedeværelse i udsatte boligområder.

København. Det vækker glæde hos de almene boligselskaber, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i sin nytårstale satte fokus på udsatte boligområder - de områder som regeringen betegner som ghettoer.

Men Bent Madsen, der direktør i de almene boligselskabers brancheorganisation, savnede en person i statsministerens nytårstale: Landbetjenten.

- Han snakkede lidt om kriminalitet. Man skal huske på, at vi ser heldigvis også i de udsatte områder, at kriminaliteten er nedadgående, siger Bent Madsen.

- Men vi har også nogle hardcore kriminelle inklusiv bander der opererer i de her områder. Der har vi argumenteret for, at vi rigtig gerne vil have landbetjenten tilbage i de her områder så at sige.

Med en landbetjent tænker Bent Madsen på en betjent, der kender persongalleriet i boligområderne, og "kan gribe konsekvent ind", når konflikter opstår.

- Vi har beskrevet tilfælde, hvor vi har kendt børnene i nærmest 20 år fra de var små, til at de er blevet store. Og hvor de er gået fra at være småkriminelle til at være storkriminelle, siger Bent Madsen.

Han glæder sig over, at statsministeren kastede fokus på de udsatte områder, som Bent Madsen kalder et super vigtigt emne.

- Jeg noterede mig hans fokus på børnene og deres skolegang, siger Bent Madsen.

Statsministeren talte i sin tale om at "at bryde betonen op og rive bygninger ned. Sprede indbyggerne og genhuse dem i forskellige områder".

Bent Madsen hører det som en intensivering af en allerede eksisterende indsats.

- Det er ikke fremmed for os at rive ned. Vi river 600 boliger ned om året. Tag et område som Gellerup. Der er vi ved at lægge en vej gennem området, så det hænger bedre sammen med resten af Aarhus.

- I den forbindelse river vi jo også boliger ned.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.