Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Boligselskab: Aftale giver ikke pludselig huslejestigning

Aftale om boligskat giver tryghed til lejere, mener BL-direktør. LLO savner vished omkring huslejeregulering.

Arkivfoto: Aftale om boligskat giver tryghed til lejere, mener BL-direktør. LLO savner vished omkring huslejeregulering.
Arkivfoto: Aftale om boligskat giver tryghed til lejere, mener BL-direktør. LLO savner vished omkring huslejeregulering.

Der har selv sagt været stor fokus på, hvad den nye aftale om beskatning af boliger kommer til at betyde for de danske boligejere.

Tirsdag blev regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Radikale blev enige om en aftale.

Mange danskere lejer dog deres bolig, og for Danmarks Almene Boliger (BL), der repræsenterer 580.000 lejemål og cirka en million mennesker, er man glade for, at der også er tænkt på dem.

»Vi synes, at den nye aftale er rigtig god. Vi har hele tiden efterlyst, at der kom en tryghed for lejere, og med den nye aftale er der kommet netop det,« siger Bent Madsen, administrerende direktør i BL.

Ifølge ham behøver de danske lejere derfor ikke at frygte en pludselig huslejestigning.

»Der er en tryghed i forhold til de samlede boligskatter for almene boliger, og der ligger også i 2020 en nærmere vurdering af, hvordan det kommer til at forløbe for enkeltejendomme, så der sikres en rimelig lejeudvikling,« tilføjer han.

Jesper Larsen, der er cheføkonom i Lejernes Landsorganisation (LLO), er som udgangspunkt også tilfreds med den nye aftale, men savner den samme tryghed for de danske lejere, som han mener boligejerne har fået.

»Vi er glade for, at der er skabt ro på boligmarkedet med denne skatteaftale.«

»Men vi kunne godt tænke os større sikkerhed omkring, at det, der holder lejernes husleje i ro, ikke bliver ændret på,« siger han.

Det er især lejere i den private boligsektor, Jesper Larsen er bekymret for.

Han frygter, at regeringen vil forsøge at afskaffe huslejereguleringen. Det vil i så fald betyde, at udlejere selv kan bestemme, hvor meget de vil opkræve.

I dag er der regler for den slags. Boligens alder, stand og størrelse kan således bestemme, hvad en privat udlejer må tage i husleje.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.