Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bødskov: Nu er det ofrenes tur

Ny offerfond skal hjælpe ofre for kriminalitet tilbage til uddannelse og arbejde. Ofre har ventet alt for længe på en hjælpende hånd, lyder det fra justitsministeren.

Regeringen kommer nu med en håndsrækning til landets ofre for kriminalitet i form af en offerfond, der skal hjælpe ofre for kriminalitet og trafikuheld videre i livet.

- Alt for længe har ofrene manglet en fast og sikker hånd både i forhold til at komme videre i uddannelsessystemet og tilbage på arbejdsmarkedet, siger justitsminister Morten Bødskov (S), der nu har sendt forslaget i høring.

Pengene til fonden kommer fra gerningsmændene, der fremover skal betale 500 kroner til fonden. Det betyder, at den hvert år kan uddele omkring 27 millioner kroner til forskellige initiativer, der kan hjælpe ofrene.

- Det kan blandt andet gå til lokale offerrådgivninger, etablering af telefonrådgivning, således der er et sted, hvor man kan henvende sig. Det kan gå til uddannelse af offerrådgivere, til forskningsprojekter, støtte til materialer, siger Morten Bødskov.

Debatten om voldsofre blussede for alvor op sidste år, da voldsofret Marlene Duus i februar skrev en kronik i Politiken om sin kamp for at få hjælp efter et voldsomt overfald.

Enhedslisten foreslog i kølvandet på debatten at etablere en offerfond, og retsordfører Pernille Skipper (Ø) er ikke overraskende begejstret over udsigten til, at det nu bliver til virkelighed.

- Det er os, der har stillet forslaget, så vi er bare rigtig glade for, at et ny flertal i Folketinget også betyder, at vi kan få gjort noget for ofrene for kriminalitet, siger hun.

- Det er et kraftigt signal til ofrene om, at vi tager dem seriøst, og at vi nu gør noget for dem, andet end bare at sætte straffen op.

Fondens midler vil blive fordelt af et uafhængigt råd.

Lovforslaget vil blive fremsat i midten af februar, og Morten Bødskov håber, at der vil være bred opbakning til forslaget.

Det forventes, at de første penge vil finde vej ud i virkeligheden i 2014.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.