Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bødskov afviser at ændre på tålt ophold efter dom

En dom fra Højesteret ændrer ikke reglerne for udlændinge på tålt ophold, slår justitsminister Morten Bødskov fast. Sagerne skal dog løbende vurderes.

Der bliver ikke ændret på reglerne for tålt ophold på baggrund af den såkaldte Karkavandi-dom.

Det slog justitsminister Morten Bødskov (S) i dag fast på et samråd i Folketingets udlændingeudvalg.

Ministeren var indkaldt i samråd af politisk ordfører fra Enhedslisten, Johanne Schmidt-Nielsen, der krævede svar på, om det vil få konsekvenser for reglerne om udlændinge på tålt ophold, at Højesteret i sommer - i sagen om iraneren Elias Karkavandi - nåede frem til, at meldepligt og krav om overnatning i Sandholmlejren er et uproportionalt indgreb i bevægelsesfriheden og i strid med menneskerettighederne.

Men rettens dom ændrer ikke på reglerne.

- Højesterets afgørelse er konkret begrundet i forholdene i den pågældende udlændings sag. Højesteret har ved dommen ikke tilsidesat den lovgivning, som blev vedtaget af Folketinget, vedrørende opholdspligt og meldepligt, siger Morten Bødskov i en pressemeddelelse.

Justitsministeriet har dog torsdag ændret en instruks til Udlændingestyrelsen, der løbende skal vurdere sagerne med folk på tålt ophold.

- Det er Justitsministeriets vurdering, at dommen har den betydning, at Udlændingestyrelsen i sager om opholdspligt for personer på tålt ophold løbende skal vurdere, om der er proportionalitet mellem afgørelsen om opholdspligt og de øvrige forhold i den enkelte sag, siger Morten Bødskov.

Vurderingen skal i udgangspunktet finde sted hver sjette måned. Som konsekvens af instruksen vil pålægget om opholds- og meldepligt i alle sager vedrørende personer på tålt ophold blive revurderet i den kommende tid, oplyser Justitsministeriet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.