Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Blå partier forlader forhandlinger om landdistriktsmidler

Forhandlingerne om landdistriktsmidlerne mellem regeringen og Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti er torsdag aften brudt sammen. Uenighed om fremtidens moderne regulering af natur og miljø får skylden.

Venstre, Dansk Folkeparti og de Konservative har torsdag aften forladt forhandlingerne med regeringen, om hvordan landdistriktsmidlerne på cirka 3,9 milliarder kroner fra 2016 til 2018 skal fordeles.

Det oplyser de tre partier i en fælles pressemeddelelse.

»Vi var enige på flere områder, herunder behovet for flere midler til investeringer i stalde, som statsministeren har lovet landbruget. Desværre ville regeringen hverken være med til at sikre penge nok til at indføre moderne miljøregulering eller til mere biodiversitet i skovene, som er nødvendig for at realisere dansk landbrugs store vækstpotentiale,« siger Dansk Folkepartis fødevareordfører, René Christensen (DF).

Et af de afgørende mål i den fælles landbrugspakke, som Venstre, Dansk Folkeparti og de Konservative fremlagde i efteråret 2014, var at afskaffe de danske særregler for gødning. Men det ville regeringen heller ikke være med til, fortæller Venstres fødevareordfører, Erling Bonnesen (V).

»Det var en klar prioritet for os at give dansk landbrug den håndsrækning med penge fra landdistriktsmidlerne, men det ville regeringen ikke afsætte penge nok til,« siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.