Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Blå blok vil lade skovene gro

Venstre, Dansk Folkeparti, De Konservative og Liberal Alliance foreslår, at 20 procent af de danske skove skal være urørte naturskove. Eksperter kalder forslaget for »fremragende« og »et stort fremskridt«.

Lad skovene gro.

Det er grundtanken i et nyt forslag fra Folketingets blå fløj, som vil lade 20 procent af de danske statsskove, hvilket svarer til op mod 25.000 hektar, være urørt naturskov.

Det skriver Politiken.

Til en sammenligning har regeringen i sin Naturplan lagt op til at lade kun 250 hektar ligge som urørt naturskov, og det får eksperter og NGOer til at kalde blå bloks forslag for langt mere miljøvenligt end de røde partiers politik på området.

»Det er både bedre og billigere at gøre noget for den biologiske mangfoldighed i skovene end at gøre det i landbrugslandet,« siger ordfører på forslaget, Venstres Henrik Høegh (V), til Politiken.

Forslaget støttes af Dansk Folkeparti, De Konservative og Liberal Alliance.

Flere eksperter glæder sig over forslaget. Morten DD Hansen, som er biolog og inspektør på Naturhistorisk Museum i Aarhus, kalder det ligefrem »fremragende«, mens Rasmus Ejrnæs, biolog og seniorforsker på Aarhus Universitet, siger, at forslaget »er et stort fremskridt«.

Ifølge Politiken vil prisen for forslaget blive omkring 10 millioner kroner årligt, hvilket er 20 procent af, hvad staten tjener på tømmerdriften i sine skove. Oveni skal lægges omkostninger i forbindelse med afskedigelse af skovarbejdere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.