Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Blå blok presser på for DBS-afklaring

De blå partier vil ikke længere vente på, at transportminister Magnus Heunicke indkalder dem til forhandlinger om DSBs fremtid. De trækker nu i stedet ministeren i samråd.

Transportminister Magnus Heunicke (S) kan godt begynde at forberede sig på en byge af spørgsmål, når han inden længe skal sætte sig for bordenden i det samråd, de borgerlige partier har indkaldt ham til. De afkræver svar på en lang række spørgsmål om DSB, hvis 10års-kontrakt med staten udløber ved årsskiftet. Det skriver Jyllands Posten mandag.

Derudover kræver de også at se transportministeren forslag til en materielplan, der skal løse udfordringen med et voksende antal passagerer og ikke mindst forsøge at rette op på den skade, de fejlbehæftede køb af IC4-togene har medført.

Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen (V) siger til Jyllands-Posten, at »tingene sejler«.

»Tingene sejler i forhold til DSB, og ministeren kører i tomgang. Derfor er vi nødt til selv at tage initiativet. En opposition er altid mistænkt for at drille, men det er altså ikke tilfældet her. Situationen er alvorlig, og vores tålmodighed er slut,« siger han.

Blå blok stod med undtagelse af Dansk Folkeparti uden for transportforliget i januar, hvor Togfonden DK blev oprettet. Her aftalte forligsparterne, at man ved en øget beskatning af Nordsøolien vil finansiere en storstilet opgradering af jernbanenettet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.