Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Blå blok: Familiesammenførte flygtninge skal selv betale for flybilletten til Danmark

Når en herboende flygtninge familiesammenføres med deres familier, bør det ikke være den danske stat, der betaler for transporten til Danmark, mener Dansk Folkeparti, som bakkes op af de blå partier.

ARKIVFOTO fra asylcenter Sandholmlejren.
ARKIVFOTO fra asylcenter Sandholmlejren.

Det bør ikke være den danske stat, der betaler for transporten, når flygtninge familiesammenføres med deres ægtefæller eller børn.

Det mener Dansk Folkeparti, som har stillet et beslutningsforslag om, at flygtninge fremover selv skal betale for deres families rejse til Danmark. Det skriver Jyllands-Posten.

Ifølge partiets udlændingeordfører, Martin Henriksen (DF), er flybilletten ud fra en »rimelighedsbetragtning« noget, familien selv skal betale.

»Vi vil gerne have strammet yderligere op, så det bliver vanskeligere at få familiesammenføring, men når man så får tilladelse til at få sin familie herop, kan man ikke bare regne med, at det danske samfund står klar til at udbetale ved kasse ét. Jeg synes, at vi er til grin for vores egne penge,« siger han til avisen.

Forslaget bakkes desuden op af Folketingets borgerlige fløj.

Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen (V), siger ifølge avisen, at flygtninge har mulighed for selv at spare op til familiens rejse fra hjemlandet.

SFs integrationsordfører, Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), er dog knap så begejstret for forslaget, som, hun mener, er at sparke nedad mod flygtninge.

Ifølge Udlændingestyrelsen brugte staten i 2013 2,8 millioner kroner på transport af 528 familiesammenførte personer til Danmark. I de første tre måneder af 2014 var rejseudgifterne for 380 personer på 2,1 millioner kroner.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.