Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Blå blok får komfortabel føring i ny måling

Med under otte måneder til næste folketingsvalg får blå blok den mest komfortable føring i knap et år i en ny Megafon-måling, der igen gør Venstre til Danmarks største parti.

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen (V) og resten af blå blok kunne dårligt ønske sig en bedre nyhed op til det folketingsvalg, der skal afholdes inden efteråret:

I en ny meningsmåling, Megafon har foretaget for TV 2, står blå blok til at få 56,3 procent af stemmerne.

Det er den mest komfortable føring, blå blok har haft over rød blok i en Megafon-måling siden april 2014.

Målingen gør Venstre til landets største parti med 24,8 procent af stemmerne - en fremgang på 3,9 procentpoint i forhold til den seneste måling i november, skriver tv2.dk.

Dermed ligger Venstre på det højeste niveau siden sagen om Løkkes dyre tøjindkøb i sommeren 2014, der kostede point i meningsmålingerne. Og det falder i god jord hos Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg (V):

»Det ser selvfølgelig rigtig godt ud. I politik går det altid op og ned, men det er absolut sjovest, når det går op,« siger den politiske ordfører til TV 2.

På en delt andenplads ligger Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti side om side med henholdsvis 20,8 og 20,7 procent af stemmerne.

Selvom målingen samlet set er gode nyheder for blå blok, kan det vise sig at blive en trist nyhed for Liberal Alliance, hvis stemmerne falder ud, som målingen viser. Så bliver det lille parti nemlig ikke tungen på vægtskålen - for målingen giver Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti 50,8 procent af stemmerne. Dermed er VKO ikke afhængige af Liberal Alliances stemmer.

Tilbagegangen for rød blok har ramt de Radikale værst. Regeringspartiet står til at få blot 6,5 procent af stemmerne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.