Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Billund Lufthavn håber på togforbindelses overlevelse

Faldende oliepriser får budgettet for Togfonden til at smuldre, hvilket bliver mødt med ængstelse i Billund.

Spændt følger Kjeld Zacho Jørgensen, Billund Lufthavns direktør, de seneste politiske udmeldinger om Togfonden og håber på, at planen om ny jernbaneforbindelse til Billund overlever.

Det skriver TV Syd.

Dansk Folkeparti meldte tirsdag aften ud, at partiet nu er klar til at droppe en ny jernbanebro over Vejle Fjord, som den daværende SRSF-regering sammen med Enhedslisten og Dansk Folkeparti ellers var enige om.

- Vi følger situationen nøje. Meldingerne går jo først og fremmest på, at jernbanebroen droppes. Jeg håber, at en ny togforbindelse til Billund overlever en tilpasning af planerne med Togfonden.

- Der vil fortsat være en stor gevinst ved, at Billund med lufthavnen, Legoland og Lego bliver koblet på det landsdækkende jernbanenet, siger lufthavnschef Kjeld Zacho Jørgensen til TV Syd.

Som en del af aftalen sikrede Dansk Folkeparti sig, at der sammen med en ny togbro over Vejle Fjord skal skabes jernbaneforbindelse fra Jelling til Billund af hensyn til både lufthavnen, turismen og erhvervslivet.

En forbindelse, der med de nye udmeldinger hænger i en tynd tråd.

De 28,5 milliarder kroner til projekterne i Togfonden skulle komme fra en øget beskatning af olieudvindingen i Nordsøen.

Men stærkt faldende oliepriser får det økonomiske grundlag til at smuldre under baneprojekter, der skulle forkorte rejsetiden for passagererne.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.