Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Biblioteker: Udlån af bageudstyr er helt minimalt

Regeringen mener, at det er et problem, at det offentlige stjæler opgaver fra de private.

ARKIVFOTO
ARKIVFOTO

Det sker kun i yderst minimalt omfang, at biblioteker udlåner bageudstyr eller andre ting, der ikke er bøger, film og musik.

Det fastslår direktøren for Danmarks Biblioteksforening, Michel Steen-Hansen, efter at netop biblioteksudlån af bageudstyr er blevet fremhævet af regeringen som et eksempel på, at det offentlige udsætter private virksomheder for unfair konkurrence.

Det eneste eksempel, direktøren umiddelbart kan henvise til, er på et bibliotek i Odense-bydelen Vollsmose.

»Det var et forsøg finansieret af Miljøministeriet for at gøre opmærksom på bæredygtighed. Man forestiller sig, når man læser det her, at det er en væg fyldt med bageudstyr. Det er det ikke,« siger Michel Steen-Hansen.

»Det er nogle færdige pakker, hvor der også er bageudstyr. Fordi man så ad den vej kunne fortælle om bæredygtighed.«

Han mener, at grænsen for bibliotekers udlån går lige her omkring.

»Selvfølgelig skal man ikke udlåne noget, der kan være konkurrenceforvridende,« siger Michel Steen-Hansen.

Har der været nogle eksempler, hvor bibliotekerne er gået for langt?

»Ikke i forhold til det regeringens udspil går på. Vi er reguleret i forhold til, at det er bøger. Det er det, vi låner. Det andet kan du ikke engang måle,« siger Michel Steen-Hansen.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.