Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Beskæftigelsesminister: Et dataetisk råd er en god idé

Et dataetisk råd kan være en god idé til at drøfte de store udfordringer med databrug, siger Lund Poulsen (V)

Troels Lund Poulsen (V) vil efter sommerferien se på, om der skal oprettes et dataetisk råd, der kan sikre bedre beskyttelse af og debat om brugen af borgernes data. Scanpix/Jens Nørgaard Larsen/arkiv
Troels Lund Poulsen (V) vil efter sommerferien se på, om der skal oprettes et dataetisk råd, der kan sikre bedre beskyttelse af og debat om brugen af borgernes data. Scanpix/Jens Nørgaard Larsen/arkiv

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) er positiv over for at drøfte oprettelse af et dataetisk råd, ligesom der allerede er et Etisk Råd på sundhedsområdet.

Forslaget kommer fra Alternativet, der peger på privatliv, databeskyttelse, kunstig intelligens og datalovgivning som vigtige områder, der bør diskuteres i et nyt dataetisk råd.

»Det er jeg åben over for at diskutere,« siger Troels Lund Poulsen.

Regeringen har under Disruptionsrådet nedsat en arbejdsgruppe, der skal komme med anbefalinger om de dataetiske spørgsmål.

»Dem skal vi drøfte efter sommerferien, og så må vi overveje om etablering af et permanent dataetisk råd er en god idé. Det kan jeg udmærket forestille mig.«

Han vil dog afvente arbejdsgruppens anbefalinger.

»Jeg vil ikke slå søm i i dag. Men dataetik er kommet for at blive. Skal vi bruge teknologien på en måde, der gør os rigere, så kommer vi også til at forholde os til mange dataetiske spørgsmål i fremtiden.«

»Skal vi undgå at være på bagkant, er det vigtigt med en offentlig diskussion, om hvordan vi udnytter de mange muligheder, som teknologien giver os,« siger ministeren.

Han har forståelse for befolkningens bekymringer i en tidsalder, hvor det bliver stadigt sværere at se, hvordan ens egne informationsstrømme flyder.

»Det er klart, at er vi ikke ekstra opmærksomme på beskyttelsen af folks data, så kommer det til at ramme et land som Danmark hårdt, da vi er så langt fremme i teknologisk udvikling og brugen af data - også i den offentlige sektor,« siger han.

»Derfor er vi også nødt til - sammen i Europa - at forholde os til, hvordan vi regulerer de her techvirksomheder.«

»Af den grund hilser jeg også den vigtige politiske diskussion velkommen, som Margrethe Vestager har startet gennem EU-Kommissionen,« siger Troels Lund Poulsen.

/ritzau/

 

 

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.