Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bertel Haarder driller Johanne i julesang

Venstres rimsmed, Bertel Haarder, har skrevet en julesang, hvor han driller Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen.

- Nu har vi altså jul igen, det la’r sig ikke skjule. Og vi er alle med på den, vi snakker kun om julen. Og julemanden Corydon gi’r gaver til Johanne, der længe var så vred på ham, at hun blev rent forbandet.

Sådan begynder Bertel Haarders hjemmelavede julesang, som han fredag har lagt på sin Facebook-profil. Og drillerierne fortsætter med Enhedslistens politiske ordfører som offer:

- Men fra det høje, grønne træ, der kom hun ned, det søde kræ. Og Corydon faldt ned på knæ, så det blev jul, skriver Bertel Haarder i sangen.

Haarder er kendt for at smede rim hvert år til Venstres landsmøde, og her hænger han også - traditionen tro - politiske modstandere kærligt til tørre.

Ved seneste landsmøde skete det på melodien »Fra Engeland til Skotland«, hvor det gik ud over regeringens ministre:

- Og nutte-skatte-barnet, den lille søde Thorn blev båret ud’n for døren, der var ingen kære mor! Og Helle dusse med de store øjne så, at posten gik til bedstefar’n, den kloge Holger K, gjaldede Venstre i kor.

Bertel Haarders musikalske evner stod for alvor sin prøve, da han i efteråret deltog i DRs dirigent-konkurrence, Maestro, sammen med blandt andre Gitte Nielsen, Mille Lehfeldt og Peter Mygind. Det nævner han også i sin julesang.

- Jeg synes, denne Maestro-konkurrence er lidt fesen, men hørte så, at jeg sku’ op mod flotte Gitte Nielsen! Så Mygind glemte mobberne og Gitte BH-tropperne, og Mille førte tropperne til Maestro-jul.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.