Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Benny Engelbrecht: Alarmklokkerne kimer for alvor, men ingen bremser EFI

Benny Engelbrecht (S), September 2014-juni 2015
Benny Engelbrecht (S), September 2014-juni 2015

I løbet af efteråret og vinteren begyndte alarmklokkerne for alvor at kime i Skat og Skatteministeriet. I januar konkluderede revisionsvirksomheden Deloitte, at der var »alvorlige fejl« i EFI, der blandt andet knyttede sig til fejl i data, og at systemet stod »i en meget kritisk situation.« Desuden blev det fastslået, at »den manglende funktionalitet nu for alvor synes at medføre forretningsmæssige konsekvenser, der kan betyde resttab for staten«.

Også IT-konsulentvirksomhederne Accenture og Valcon samt Kammeradvokaten granskede systemet, mens hundreder af ansatte i Skat forsøgte at håndtere de mange tusinde gældsposter manuelt. Undersøgelserne bekræftede billedet af, at der var risiko for, at EFI inddrev gæld ulovligt. Analyserne konstaterede bl.a., at der var »problemer med utilsigtet forældelse«, samt at der var risiko for, at der blev foretaget »aktiv inddrivelse af ikke-retskraftige fordringer.« Benny Engelbrecht orienterede Folketingets Finansudvalg om situationen i maj 2015.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.