Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bendtsen forsvarer særlige danske regler for lastbilkørsel

Regeringen gør ifølge europaparlamentarikeren det helt rigtige ved at administrere efter danske særregler, når det kommer til den såkaldte cabotagekørsel.

ARKIVFOTO.
ARKIVFOTO.

Den danske regering bør holde fast i de danske regler omkring cabotagekørsel, selv om Europa-Kommissionen har advaret om, at de strider imod EU-lov.

Det mener medlem af Europa-Parlamentet Bendt Bendtsen (K), der også stiller op til parlamentsvalget i maj.

»Det er nødvendigt, for de her cabotageregler er så uklare i forhold til, hvordan de bliver administreret rundt omkring i Europa. Der er også utrolig stor forskel på bødestraffen i for eksempel Danmark og Frankrig, så der er ikke andet at sige, end at de her regler skal gøres mere klare,« siger den tidligere økonomi- og erhvervsminister.

Kommissionen har sendt en såkaldt åbningsskrivelse, der er forløber for en retssag, til den danske regering om sagen. Men det får ikke Bendt Bendtsen til at ryste på hånden.

»Ind i mellem er vi nødt til at tage et opgør med embedsmændene, specielt i en sag, hvor der er så stor forskel på, hvordan man opfatter reglerne. Vi kan sige til kommissionen, at vi ikke bare vil rette ind, så længe der er så meget uklarhed. Så må regeringen tage en tur med kommissionen frem for bare at rette ind hele tiden,« siger Bendt Bendtsen.

Cabotagekørsel bliver på Trafikstyrelsens hjemmeside defineret som »udførelse af national transport for fremmed regning, der udføres i en begrænset periode inden for EU og EØS-landene på grundlag af en fællesskabstilladelse«.

Transportminister Magnus Heunicke (S) siger til Børsen, at han betragter cabotagekørsel som social dumping, og at og at der må andre metoder i brug, hvis regeringen bliver nødt til at droppe særreglerne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.