Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bendt Bendtsen stopper i politik

Den tidligere formand for De Konservative Bendt Bendtsen stopper i politik ved næste valg til EU-Parlamentet.

Tidligere minister og formand for De Konservative Bendt Bendtsen stopper i politik om to år.

Det siger han i et interview med avisen Danmark.

Bendt Bendtsen, der siden 2009 har siddet i Europa-Parlamentet genopstiller ikke, når der i 2019 nok en gang er valgt til det parlamentet.

Den nu 63-årige Bendt Bendtsen stabiliserede De Konservative, da han blev formand for partiet umiddelbart efter årtusindskiftet.

Bendt Bendtsen var økonomi- og erhvervsminister, samt vicestatsminister i Anders Fogh Rasmussens borgerlige regering i 00'erne.

EU-valget i 2009 endte skuffende for De Konservative. Bendt Bendtsen var kort tid forinden trådt tilbage som vicestatsminister, men de godt 175.000 personlige stemmer til Bendtsen var kun nok til én plads i EU-Parlamentet.

Den fynske politiker, som er uddannet ved politiet og har arbejdet som kriminalassistent, blev første gang valgt til Folketinget i 1994.

Tolv år før kom han i bestyrelsen for den konservative vælgerforening i Næsby og blev senere valgt til hovedbestyrelsen for Odense vælgerforening.

To år efter blev han indvalgt i Odense byråd, hvor han senere blev politisk ordfører.

Han har i løbet af sin politiske karriere også været næstformand for sine kolleger i Odense Kriminalpolitiforening.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.