Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bendt Bendtsen har misbrugt sin ministerbil

Forvaltningsekspert kalder økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsens misbrug af ministerbil til private formål for graverende.

Bendt Bendtsen har brugt ministerbilen for meget, mener eksperter.
Bendt Bendtsen har brugt ministerbilen for meget, mener eksperter.

Økonomi- og erhvervsminister, vicestatsminister Bendt Bendtsen har i betydeligt omfang misbrugt ministerbilen og sine ministerchauffører til at køre for sig i forbindelse med private ferier, middage og fester og andre private formål som for eksempel bryllup.

Det fastslår eksperter i forvaltningsret over for Morgenavisen Jyllands-Posten efter at være forelagt en lang stribe eksempler på den konservative partileder og ministers brug af ministerbilen. Ifølge et cirkulære fra Finansministeriet fra 2003 må ministerbilerne ikke bruges til formål, der er tjenesten uvedkommende.

Chaufføren løfter sløret
Bendt Bendtsens chauffør gennem seks år, Michael Pedersen, fortæller, hvordan han og hans kolleger år efter år har kørt Bendt Bendtsen rundt til private arrangementer, som intet har med hans arbejde som minister at gøre, og hvordan det har gjort chaufførernes arbejdstider uacceptabelt lange med massive brud på 11-timers reglen til følge.

Michael Pedersens beretning verificeres af oplysninger fra ministerens kalender kombineret med registreringer af ministerbilens færden.

- Der er tale om graverende eksempler på overtrædelse af reglerne om brug af ministerbiler. Bendt Bendtsen kan ikke være i tvivl om, at der er tale om misbrug af ministerbilen, siger Jørgen Albæk Jensen, lektor i forvaltningsret ved Aarhus Universitet.

- Der er dokumentation for, at Bendt Bendtsen i et betydeligt antal tilfælde har benyttet sig af ministerbilen og ministerchaufførerne til private formål i strid med reglerne. Der er tale om et betydeligt misbrug, siger Oluf Jørgensen,
afdelingsforstander ved Danmarks Journalisthøjskole og ekspert i forvaltningsret.

Forelagt dokumentationen indrømmer Bendt Bendtsen i et skriftligt svar at have brugt ministerbilen i de tilfælde, som Jyllands-Posten afdækker.

- Jeg anser kørslerne for at være inden for de gældende regler om brug af ministerbilen, skriver ministeren.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.