Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Behnke sikrede direktør tre år ekstra

Den konservative Tom Behnke sørgede ikke alene for, at direktøren for Rådet for Sikker Trafik fik lukrative ansættelsesforhold - Behnke forlængede også direktørens kontrakt udenom rådets forretningsudvalg.

Den konservative retsordfører Tom Behnkes forgyldning af direktøren for Rådet for Sikker Trafik, Anders Rosbo, vokser nu i omfang.

For ikke alene sikrede Behnke Rosbo store lønstigninger og bonusordninger - han sikrede også Rosbo tre års ekstra ansættelse uden at inddrage rådets forretningsudvalg, som reglerne ellers foreskriver. Det skriver Politiken.

Anders Rosbo er tidligere konservativ kommunikationsrådgiver, og hans kontrakt som direktør gik oprindeligt til sommeren 2013. Men i 2011, mens der gik rygter et forestående folketingsvalg, forlængede Tom Behnke Anders Rosbos kontrakt frem til 2016.

Det skete i en e-mail, som Rosbo selv har videresendt til Politiken.

- Hej Anders. Justitsministeren var lidt tøvende, men da jeg fik forklaret, at det blot var forlængelse af en åremålskontrakt, så var han positiv - så send bare aftalen til konfirmation;-) Mvh. Tom, står der i mailen.

Og dermed sikrede Behnke tre års ekstra løn på 1,1 millioner kroner til en direktør med konservative rødder.

Tidligere justitsminister og konservativ partiformand, Lars Barfoed, afviser dog, at han skulle være blevet informeret om kontraktforlængelsen.

- Justitsministeriet har ikke fået nogen orientering. Tom har nævnt, at de havde nogle drøftelser om det, men jeg har aldrig som justitsminister fået en orientering om, at nu havde man tænkt sig at forlænge kontrakten, forklarer Lars Barfoed.

Anders Rosbo afviser, at hans forlængelse havde noget med det forestående valg og udsigten til, at der dermed kunne komme en ny rådsformand i stedet for Behnke, at gøre:

- Det var, fordi jeg gjorde det skidegodt, siger han til Politiken om kontraktforlængelsen.

Kammeradvokaten undersøger nu ansættelsesvilkårene i toppen af Rådet for Sikker Trafik oven på kritik fra Rigsrevisionen.

Behnke var indtil fredag formand for rådets forretningsudvalg, men han trak sig fra posten, da historien om de lukrative ansættelsesforhold kom frem. Han erkender, at Anders Rosbos ansættelsesvilkår skulle have været forelagt rådets forretningsudvalg og Justitsministeriet, men erklærer samtidig, at han handlede i god tro.

Det giver Enhedslistens trafikordfører, Henning Hyllested, dog ikke meget for.

- Dette her er kammerateri i allerhøjeste potens. Tom Behnke kigger i kaffegrumset og tænker: »Hold da kæft, vi står til at måtte afgive regeringsmagten, og så kan vi ikke længere bestemme, hvem der skal være direktør«. Og så sikrer han en forlængelse. Det er rigtig grimt. Man risikerer, at Rådet for Sikker Trafik står tilbage med et flosset image, siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.