Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Behnke giver direktør ulovlig lønforhøjelse

Folketingsmedlemmet Tom Behnke har i strid med alle regler givet formanden for Rådet for Sikker Trafik en klækkelig lønforhøjelse.

Det konservative folketingsmedlem, Tom Behnke, har på egen hånd og i strid med gældende regler givet direktøren i Rådet for Sikker Trafik, Anders Rosbo (foto), lønforhøjelse.
Det konservative folketingsmedlem, Tom Behnke, har på egen hånd og i strid med gældende regler givet direktøren i Rådet for Sikker Trafik, Anders Rosbo (foto), lønforhøjelse.

Det konservative folketingsmedlem, Tom Behnke, har på egen hånd og i strid med gældende regler givet direktøren i Rådet for Sikker Trafik, Anders Rosbo, lønforhøjelse. Det skriver Jyllands-Posten.

Tom Behnke, der er sit partis retsordfører, har som formand for Rådet for Sikker Trafik sikret Anders Rosbo lønforhøjelse, bonusordning og kontraktforlængelse uden først at orientere Justitsministeriet eller forretningsudvalget i rådet, sådan som dets vedtægter ellers foreskriver. Det fremgår af en ny rapport fra Rigsrevisionen, som betegner sagen som »alvorlig«.

- Når man overtræder vedtægtsreglerne, og vi kan se, at der er bevilget et ekstraordinært højt tillæg, så har man ikke valgt at bruge skatteborgernes penge særligt hensigtsmæssigt, siger rigsrevisor Lone Strøm.

Tom Behnkes generøsitet betyder, at Anders Rosbos udbetalte løn – inklusive pension og værdien af fri bil – er steget med 27 procent fra 2007 til 2011.

Tidligere konservativ kommunikationsdirektør

Rosbo - som er tidligere kommunikationsrådgiver hos De Konservative - får i dag en løn på 1,1 million kroner om året uden bonus, pension og bil.

Han siger til Jyllands-Posten, at han formodede at alle regler blev overholdt, og han erklærer sig overrasket over kritikken fra Rigsrevisionen. Tom Behnke vil ikke selv kommentere sagen over for avisen.

Enhedslistens retsordfører Pernille Skipper mener dog ikke, at det mangeårige folketingsmedlem kan fortsætte på formandsposten for Rådet for Sikker Trafik og kræver, at Tom Behnke går af.

- Hvis ikke han vil trække sig frivilligt, må han afsættes af justitsministeren, siger hun.

Kammeradvokaten går nu ind i sagen og vurderer dens mulige konsekvenser.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.