Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Barometertjek: Har Dansk Folkeparti tabt pusten?

I meningsmålingerne ligger Dansk Folkeparti stabilt lavere end valgresultatet fra sidste år.

Dansk Folkeparti er gået signifikant tilbage i meningsmålingerne i forhold til valgresultatet (Arkivfoto: Linda Kastrup/Scanpix 2015).
Dansk Folkeparti er gået signifikant tilbage i meningsmålingerne i forhold til valgresultatet (Arkivfoto: Linda Kastrup/Scanpix 2015).

I april viste Berlingske Barometer for første gang siden folketingsvalget en signifikant tilbagegang til Dansk Folkeparti. Set i lyset af tidligere fejlmålinger af blå bloks største parti skulle man måske tro, at målingerne i april også skød ved siden af, men indtil videre er det ikke tilfældet.

Barometerets vægtede gennemsnit af alle de politiske meningsmålinger viser nemlig, at vælgeropbakningen til Dansk Folkeparti har ligget solidt omkring 19,5 procent siden april – en tilbagegang siden valgresultatet, hvor de fik 21,1 procent af stemmerne, der er større end den statistiske usikkerhed, som er forbundet med de politiske meningsmålinger. Dansk Folkeparti er ikke alene om at gå signifikant tilbage i meningsmålingerne – det samme gælder blå bloks næststørste parti, Venstre, der i det aktuelle vægtede gennemsnit står til en vælgeropbakning på 18,1 procent.

Omregnet til mandater står de to partier til at miste to hver. Ser man på fordelingen af blokke, ser de fire mistede mandater ud til at gå til rød blok, der ifølge barometeret igen i denne uge står til et flertal på 89 mandater over for 86 til blå blok.

Berlingske Barometer viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, der er blevet offentliggjort inden for de seneste 31 dage. En avanceret model ligger til grund for beregningen. Blandt andet tillægges nyere målinger mere vægt end ældre og de enkelte institutter vægtes efter deres måde at indsamle data på. Gå selv på opdagelse i Berlingske Barometers mange data her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.