Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Barometertjek: Folketingets yngste klarer sig lige godt

Berlingske Barometer viser, at Folketingets to nyeste partier ligger stort set lige i meningsmålingerne.

Liberal Alliance og Alternativet klarer sig lige godt i meningsmålingerne. Arkivfoto af de to partiledere.
Liberal Alliance og Alternativet klarer sig lige godt i meningsmålingerne. Arkivfoto af de to partiledere.

Folketingets to nyeste partier, Liberal Alliance og Alternativet, klarer det pænt i den seneste måneds politiske meningsmålinger. De to partier står nogenlunde lige med en vælgeropbakning på hhv. 7,4 til Liberal Alliance og 7,2 til Alternativet – eller omregnet til mandater: 13 hver. Det viser Berlingske Barometer, der er et vægtet gennemsnit af de seneste politiske meningsmålinger.

Hos Elbæk og co. bliver den nyhed formodentlig taget bedre imod end hos Samuelsen og hans liberale partifæller. Liberal Alliance har nemlig ikke rykket sig i meningsmålingerne siden valgresultatet, hvor de fik 7,5 procent af stemmerne svarende til 13 pladser i Folketingssalen. Alternativet, derimod, har stort set kun oplevet fremgang siden valget, hvor de overraskede de fleste politiske eksperter og opnåede 4,8 procent af stemmerne – og dermed ni mandater.

To af Folketingets ældste partier, Konservative og Venstre, har mindre grund til at juble over meningsmålingerne. Konservative ligger lige nu lige så lavt som valgresultatet på lidt over 3,2 procent, mens Venstre som det eneste parti i Folketinget har oplevet en tilbagegang i meningsmålingerne, der er statistisk signifikant. Hvis der skulle være Folketingsvalg i morgen, står regeringspartiet lige nu til både at miste et par mandater og det samlede regeringsflertal.

Berlingske Barometer viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, der er blevet offentliggjort inden for de seneste 31 dage. En avanceret model ligger til grund for beregningen. Blandt andet tillægges nyere målinger mere vægt end ældre og de enkelte institutter vægtes efter deres måde at indsamle data på. Gå selv på opdagelse i Berlingske Barometers mange data her.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.