Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Barfoed skælder ud på fløjpartier

Den konservative formand beskylder Dansk Folkeparti for at misbruge grundlovens frihedsrettigheder. Lars Barfoed vil samtidig have Enhedslisten til at holde fingrene fra »vores forsvar, politi og penge«.

ARKIVFOTO
ARKIVFOTO

Dansk Folkeparti udviste mangel på respekt og god omgangstone, da partiet i sidste uge indrykkede avisannoncer med navnene på 685 kommende danske statsborgere. Det mener den konservative partiformand, Lars Barfoed (K).

»Jeg synes, det er manglende respekt og mangel på god omgangstone, at vi i sidste uge i store avisannoncer kunne se vores medborgere - det kan være naboer, familie eller venner – blive hængt ud ved navns nævnelse som mistænkt terrorist,« siger Lars Barfoed i sin grundlovstale og uddyber:

»Kig jer omkring, kig godt på sidemanden. Synes I, det ville være i orden, hvis de pludselig helt uskyldigt stod på en liste mistænkt for terrorisme. Jeg tror, de fleste vil give mig ret i, at det ikke er i orden. Det er respektløst over for vores medmennesker. Det er misbrug af grundlovens værdifulde frihedsrettigheder,« siger han.

Lars Barfoed benytter også sin grundlovstale til at kritisere den aftale, regeringen og Enhedslisten indgik i sidste uge - en aftale, der efter alt at dømme betyder nedlæggelse af Forsvarskommandoen.

»Vi har nu fået en socialdemokratisk forsvarsminister, der er så optaget af sin egen idé om at nedlægge Forsvarskommandoen og svække forsvarschefens beføjelser, at han har tilsidesat al tradition og godt politisk samarbejde om forsvaret hen over midten i dansk politik. Forsvarsministeren er i stedet gået til militærnægterne i Enhedslisten,« siger Lars Barfoed og uddyber:

»Helt ærligt. Enhedslistefolkene vil opløse forsvaret – og i øvrigt også politiet. De mener - ifølge deres politiske program – at både politiet og forsvaret er kapitalens håndlangere. De vil melde Danmark ud af NATO. Hvordan kan regeringen overlade styringen af det danske forsvar til dem? Der er nogle helt fundamentale ting i det danske samfund, som man ikke kan overlade til Enhedslisten. De skal holde fingrene fra vores forsvar, vores politi og vores penge,« siger den konservative formand.

Se hele Lars Barfoeds grundlovsdagstale her:

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.